Innovatieve nieuwe HYDROFIT vernieuwt waterleiding binnen 24 uur - wereldprimeur in Sittard

Nieuwe harskous vernieuwt waterleiding binnen 24 uur

Sanering deel van waterleidingnet in Sittard innovatieve wereldprimeur in Nederland

Sittard, 9 december 2014 – Vandaag wordt voor het eerst in Nederland een deel van het bestaande waterleidingnet van binnenuit gesaneerd met een innovatieve kousmethode. Doordat de bestaande leiding niet hoeft te worden opgegraven wordt eventuele saneringsoverlast voor mensen, verkeer en omgeving geminimaliseerd. Deze technologie is het resultaat van drie jaar lang intensief samenwerken tussen WML, Heijmans, Insituform, Koninklijke DSM en Waverail. De ondergrondse sanering start in de wijk Hoogveld in Sittard over een lengte van 500 meter. De nieuwe methode vereenvoudigt de sanering van vele naoorlogse drinkwaterleidingen in ons land. De nieuwe kousmethodiek bestaat uit een combinatie van hoogwaardige materialen, waaronder een speciaal voor drinkwaterleidingen ontwikkelde kunsthars. De kous wordt met een drukvat in een bestaande waterleidingbuis uitgerold. Na het inbrengen wordt de kous met warm water gevuld. Door de temperatuurstijging hardt het materiaal uit en ontstaat er binnen 24 uur een volwaardige waterleidingbuis die voldoet aan de strenge eisen die in de drinkwatersector worden gesteld, zowel voor hygiëne als voor functionaliteit. Deze werkwijze leidt tot zo’n drie keer sneller saneren dan bestaande methoden.

Saneringspiek

Vele kilometers drinkwaterleiding die in ons land in de jaren vijftig en zestig zijn aangelegd naderen het einde van hun technische levensduur. Hierdoor ontstaat een grote saneringsopgave. WML is actief op zoek gegaan naar vernieuwende manieren van saneren die snel en duurzaam zijn, zo min mogelijk overlast bezorgen, en die tegelijkertijd de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van drinkwater voor de consument blijven waarborgen. De sanering van het waterleiding tracé in de Sittardse wijk Hoogveld is naar verwachting eind december voltooid.

Beeldmateriaal van de sanering is rechten vrij beschikbaar voor media via http://bit.ly/kousrelining.  

Veer meer informatie:

Voor meer informatie :
Gerhard Heuver
Account Manager

gheuver@insituform.com
+ 31 (0)6 51328879

Citaten partners drinkwater kousrelining

Ria Doedel, directeur WML: “WML is actief op zoek gegaan naar nieuwe technieken voor het saneren van ons leidingnet, waarmee we in minder tijd letterlijk meer meters kunnen maken. De kousreliningstechniek is een prima toevoeging aan de mogelijkheden die we hebben voor onze saneringsopgave. Deze techniek is snel én duurzaam, bezorgt de omgeving minder overlast en waarborgt tegelijkertijd de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van drinkwater.”

Heleen Herbert, Chief Commercial Officer Heijmans: “De ontwikkeling van drinkwater kousrelining toont weer aan hoe een combinatie van zeer verschillende partners kan leiden tot een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk. We hopen de drinkwaterbedrijven te kunnen helpen met deze saneringstechniek om hun continue hoge niveau van kwaliteit en levering van schoon drinkwater voort te kunnen blijven zetten.”

Bert Bakker, Business Unit Director DSM Composite Resins: “Deze saneringstechniek is het resultaat van excellente samenwerking tussen partijen met een doel voor ogen. DSM heeft speciaal hiervoor een nieuwe hars ontwikkeld, Beyone™ 701-N-01 FC, die voldoet aan de hoge eisen die voor het gebruik in drinkwater zijn gesteld. De innovatieve hars is een goed voorbeeld van het samenbrengen van DSM’s competenties in Life Sciences en Materials Sciences.” 

Nico van der Veen, Directeur Insituform Benelux: “Onze visie is schoon water voor iedereen, en om die visie gestand te doen stappen wij naast het afvalwater nu ook in het drinkwater om de gehele waterketen te bedienen met onze gerenommeerde No-Dig technologie.

Wim de Groot, Commercieel Directeur Waverail: “Met de toevoeging van onze verbindingstechniek zijn we met elkaar in staat om een complete oplossing voor de drinkwaterbedrijven te leveren.”

Naam *
E-mail adres *
Organisatie
Postcode
Plaats
Land
Telefoonnummer
Kies een categorie
Opmerkingen *
Captcha

Bewijs dat u geen robot bent. Wij verzoeken u bovenstaande tekst in te voeren.

Dankzij cookies werkt onze website het beste. U gaat akkoord met ons gebruik van cookies wanneer u onze site blijft gebruiken.

OK