• Dé specialist in leidingrenovatie

Een goed werkend riool is zó geregeld

Uw gemeente heeft ons opdracht gegeven de riolering in uw wijk te renoveren. Gewoonlijk wordt de straat dan opengebroken, waardoor u weken lang last heeft van verkeershinder, zand in huis en dergelijke. Dankzij onze No-Dig technologie blijft u dat bespaard. Zonder dat er graafwerk aan te pas komt, reinigen en inspecteren we het riool. Dan voorzien we deze van een sterke, nieuwe buis met de Insituform® kousmethode. Hierdoor kan het riool weer voor minstens 50 jaar mee. Binnen enkele dagen hebben we uw riolering vrijwel ongemerkt gerepareerd en bent u verzekerd van een nog jarenlang goed functionerend riool.

Hoe werkt de Insituform® kousmethode?

Bij ons zusterbedrijf in de UK vervaardigen wij een kous op maat. Deze impregneren wij in onze impregneerhal te Zoetermeer met een kunsthars die bestand is tegen alle omstandigheden die in een riool kunnen heersen. We brengen de kous in een container naar de locatie en brengen deze met behulp van water- of luchtdruk in het riool. Door de kous vervolgens te verwarmen met water, stoom of uit te harden met UV licht vormt de kous zich tot een gladde, constructieve buis. Dit nieuwe riool bestaat dan uit één naadloze buis (dus zonder verbindingen/voegen). Een robotfrees snijdt van binnenuit de toevoeren weer open en uw huisaansluiting is geopend. Tevens kunnen de putten gerenoveerd worden, waardoor in korte tijd een nieuw rioolstelsel wordt verkregen zonder veel overlast!

 

Belangrijk voor u

Op de dag van de rioolrenovatie staan enkele wagens van ons in uw straat. We houden de toegang tot uw woning uiteraard zoveel mogelijk vrij. Het geluid van de draaiende installaties kunnen we helaas niet voorkomen.

In sommige gevallen, afhankelijk van het gekozen materiaal, kunt u een lichte geur ruiken die enigszins op gaslucht lijkt. Dit wordt veroorzaakt door styreen, een bestanddeel van bepaalde kunsthars. Deze stof is al bij zeer lage concentraties te ruiken, maar onder deze omstandigheden niet schadelijk voor de gezondheid. Bij het uitharden wordt het styreen volledig in de kunsthars opgenomen en is de geur verdwenen.

Controleert u even of de watersloten van alle afvoeren met water gevuld zijn. Bijvoorbeeld uw wc, maar ook de afvoer van uw wasmachine of wastafel op zolder. Hiermee beperkt u de geur zo veel mogelijk. Ruikt u toch iets? Dan is dat snel verholpen door de ruimtes te ventileren. Zoals u begrijpt, doet u ons een groot plezier als u tijdens onze werkzaamheden zo min mogelijk water gebruikt.

Als we aan het werk gaan bij u in de wijk, ontvangt u een van deze kaarten in uw brievenbus.

 

Hierop staat wanneer we de aansluiting op het riool afsluiten, wanneer u de aansluiting weer volledig kunt gebruiken en suggesties voor wat u kunt doen om zo min mogelijk last te hebben van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld door vooraf enkele flessen te vullen vanuit de kraan, zodat u bij het tijdelijk afsluiten van de leidingen toch gewoon schoon drinkwater in huis heeft.

Heeft u vragen, spreek dan gerust een van onze mensen aan die in de straat aan het werk zijn. Ze staan u graag te woord. Even bellen (088 – 0403 600) of mailen (insituform_nl@aegion.com) naar ons kantoor kan natuurlijk ook.

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.