• Dé specialist in leidingrenovatie

Insituform verzorgt koel drinkwater bij hittegolf, juni 2019

In het district Les Fonts (Barcelona) heeft Insituform Technologies Ibérica een prestigieus project succesvol uitgevoerd. Het betrof de renovatie van een drinkwaterleiding van 670 meter met een werkdruk van 9 bar en diameter DN1250. De leiding voorziet meer dan 500.000 bewoners van drinkwater.

De drinkwaterleiding verkeerde in een zeer slechte staat van onderhoud met scheuren en breuken op talrijke punten, waardoor de capaciteit noch de waterdichtheid van de leiding kon worden gegarandeerd. Traditionele renovatie bleek onmogelijk omdat de leiding onder een dichtbevolkt gebied ligt. In slechts 6 weken werd dit project uitgevoerd (met 5 installaties in totaal). De langste toegepaste liner had een lengte van 235 meter. Via deze link kunt u een video van dit project bekijken.

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.