KOMO-certificaat Kunststofleidingsystemen, september 2014

Op 16 september 2014 is door de heer Hans den Boer van Kiwa Nederland b.v. aan de heer Nico van der Veen, Directeur van Insituform, het KOMO product certificaat, Kunststofleidingsystemen voor renovatie van ondergrondse drukloze buitenriolering (Deel 2), uitgereikt.

Insituform is hiermee als eerste in Nederland gecertificeerd voor producten voor ter plaatse uithardende buis (CIPP).  Het doel van de certificering is om een kwaliteitsimpuls te geven aan de markt van riool- en leidingsystemenrenovatie. Met deze kwaliteitsborging zijn opdrachtgevers verzekerd van goede producten. De heer Van der Veen is enorm tevreden en trots op het behalen van deze certifcering.

Objectieve eisen

Het KOMO-certificaat is afgegeven op basis van de Beoordelingsrichtlijn BRL 5218-2. In deze richtlijnen staan objectieve eisen voor de fabrikage van CIPP-producten en voor de externe controle door Kiwa Nederland b.v. Insituform was een van de initiatiefnemers. Samen met Kiwa, diverse gemeentes, adviesbureaus, testbureaus en aannemers zijn door de, breed samengestelde technische, commissie richtlijnen opgesteld.

Door deze brede samenstelling zijn de eisen objectief te beschouwen. http://www.kiwa.nl/nieuws/eerste-komo-certificaat-ter-plaatse-uithardende-buis/

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.