De grondlegger van renoveren zonder graven

Pijpleidingrenovatie kreeg in 1971 een opzienbarend nieuw karakter: Insituform® UK lanceerde de No-Dig technologie. Met innovaties zoals CIPP® (cured-in-place pipe) realiseert Insituform® naadloze renovatie en bescherming van afvoer,- water- en industriële pijpleidingsystemen. Deze hoogwaardige oplossing is tijd- en kostenefficiënt en vrij van overlast door opengebroken straten of terreinen.

Insituform® is dochter van de beursgenoteerde (NASDAQ) multinational Aegion Corporation, met meer dan 1 miljard US Dollar omzet.

Vrijwel alle gemeenten in Nederland en grote ondernemingen in de
petro-/chemische en voedingsindustrie werken met Insituform®, maar bijvoorbeeld ook vliegvelden en ziekenhuizen. Vanuit vakmanschap en ervaring leveren we onze opdrachtgevers maatwerk in een enorme diversiteit aan kleine, grote en complexe projecten. Onze transparante organisatie met persoonlijk contact en betrokkenheid leidt op soepele wijze tot een solide resultaat.

Innovatie

Met de uitvinding van rioolrenovatie door middel van relining met No-Dig technologie zorgde Insituform® voor een waardevolle vernieuwing, die inmiddels dé standaard is geworden in de branche en enorme voordelen biedt. Sindsdien heeft ons bedrijf wereldwijd meer dan 48.000 kilometer leiding gerelined in 40 landen. Vanaf 1976 hebben we in Nederland ruim 1.100 kilometer aangelegd, met als langste buis uit één stuk 800 meter en als grootste buisdiameter 2,25 meter. Bij Insituform® Nederland werken 70 mensen, samen goed voor 66 fte. Onze buitendienst telt 5 renovatieploegen en 10 inspectie- en cutterploegen.

Toonaangevende klanten

Onze klantenkring bestaat uit vrijwel alle gemeenten in Nederland en diverse grote (internationale) organisaties in de petro-chemische, chemische en voedingsindustrie, zoals DSM, AKZO, DOW, Kraft Foods/LU, Shell, Friesland Campina en CABOT. Maar ook organisaties die het beheer hebben over parkeergarages, parken, vliegvelden en ziekenhuizen.

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.