Petje af voor Insituform

Tijdens een project over beroepen op basisschool de Sterrenpracht in Axel (Terneuzen) waren de werkzaamheden van Insituform aan de Karel Doormanlaan in volle gang.

Het was dan ook een vanzelfsprekende stap om deze werkzaamheden, op verzoek van de juf van groep 3 en 4,  wat verder toe te lichten.

 

Alle 21 “Zeeuwse babbelaars” waren muisstil tijdens de presentatie en luisterden aandachtig naar de uitleg wat er voor een rioolrenovatie allemaal nodig was. Een enthousiaste Insituform collega werd gestrikt om de volledige outfit te tonen, die nodig is om veilig te werken. En dat was in een warme klas nog een hele opgave.

Hierna werd de projectlocatie, onder begeleiding, door de leerlingen op veilige afstand bezocht. Hier zagen de kinderen o.a. hoe een Insituform medewerker in het riool afdaalde en hoe een robot met camera werkte. De grote koelcontainers en hoge kraan waren gigantisch indrukwekkend.

Zowel de leerlingen, de juf als de vertegenwoordigers van de gemeente Terneuzen waren enthousiast over deze ochtend. Een ochtend die, ondanks het feit dat er geen reken- en taallessen waren, enorm leerzaam was. De uitgereikte petjes, veiligheidshesjes en zaklampen, om naar huis mee te nemen, vormden een leuke herinnering.

Met dank aan de hartelijke uitnodiging van basisschool de Sterrenpracht was dit een leuke en zeker nuttige woensdagochtend.

 

 

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.