• Dé specialist in leidingrenovatie

Riool of leiding relinen met Insituform®

Met Insituform® relining kunnen allerlei soorten leidingen zoals rioleringen, drinkwater-, pers-, blus, proces-, en koelwaterleidingen gerenoveerd worden. Relinen is wereldwijd de bekendste en meest toegepaste technologie voor het renoveren van ondergrondse riool- en leidingstelsels. Hierbij staat Insituform®, als grondlegger van deze techniek en totaalpartner, garant voor een minimale levensduur van de gerenoveerde leiding van 50 jaar!

Insituform® brengt beschadigde rioleringen en leidingen middels relining weer in topconditie. Vaak krijgen we te horen dat de leidingen vaak zelfs beter functioneren dan voorheen. Door onze werkzaamheden is de leiding dus niet alleen beschermt tegen infiltratie en verstopping, maar functioneert deze ook beter.

Contact opnemen

Renoveren met relining

Bij relining hanteert Insituform® de CIPP kousmethode. Met de CIPP (Cured In Place Pipe) techniek kunnen leidingen gemakkelijk worden gerenoveerd. Deze techniek wordt toegepast wanneer vervangen moeilijk, duur of zelf onmogelijk is. Extra voordelen van de techniek is dat graven niet nodig is en dat leidingsystemen maar kort tijd buiten gebruik genomen worden.

Jarenlange ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat relining doorontwikkeld is tot een snelle en flexibele renovatiemethode. Hierdoor is het niet alleen voor bedrijven, maar juist ook voor omwonenden een prettige techniek. Overlast wordt namelijk beperkt tot een minimaal niveau.

Aanpak

Voordat er gerenoveerd kan worden, analyseert Insituform® de huidige situatie. In dit onderzoek wordt bepaald welke kous gebruikt wordt en welke hars soort ingezet wordt voor het beste resultaat. Relining, ook wel strengrenovatie, is een techniek waarbij van binnenuit een naaldvilten of met glasvezel versterkte (GVK) kous wordt aangebracht. Deze kous wordt geïmpregneerd met hars.

De hars in de aangebrachte kous wordt na het relinen met luchtdruk (stoom), waterdruk of bij GVK door middel van uv-licht uitgehard. Met het relinen garandeert Insituform® een volledig betrouwbaar riool- en leidingstelsel, welke voor minstens de komende 50 jaar zorgeloos te gebruiken is.

Contact

Benieuwd naar hoe Insituform® u kan helpen met het relinen van uw riool- en leidingstelsel? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ook ons contactformulier invullen op de contactpagina.

Contact opnemen

088-0403600
insituform_nl@aegion.com

Ons kantoor is doordeweeks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00

Bekijk hieronder hoe relining werkt in deze korte animatie!

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.