• Dé specialist in leidingrenovatie

Onze gecertificeerde technieken

Al bijna 50 jaar is Insituform®, wereldwijd, vooruitstrevend en innovatief als het gaat om het beschermen en renoveren van ondergrondse leidingen. Door deze jarenlange ervaring en ons hoge kwalitatieve vakmanschap blijft Insituform® koploper binnen de reliningsmarkt voor zowel afval-, drinkwater en industriële leidingen.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden adviseren wij u om de relining met behulp van de naaldvilt- (stoom of water) of glasvezelversterkte (UV technologie) kousmethode toe te passen.

Ieder project, hoe omvangrijk of complex ook, maakt Insituform® voor u eenvoudig door onze maatwerk oplossingen, full service en persoonlijke aandacht.

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.