• Dé specialist in leidingrenovatie

  • Dé specialist in leidingrenovatie

Stoomtechniek

Het installeren van een Insituform® CIPP naaldvilten kous

Bij het installeren van een Insituform® CIPP kous wordt de, met hars geïmpregneerde, naaldvilten kous in speciale koelcontainers naar de bestemming vervoerd.

Om een leiding te kunnen renoveren met deze techniek zijn er twee toegangspunten (inspectieputten) tot de leiding nodig.

Voorafgaand aan de installatie van de kous wordt eerst een kunststof buitenfolie (“pre-liner”) aangebracht, waardoor de installatie door middel van inversie mogelijk is. Met behulp van de inversiemethode wordt de kous door luchtdruk binnenstebuiten afgerold in de bestaande leiding.

Nadat de kous is aangebracht zal door stoom de kous worden opgewarmd tot ca 80°C, waardoor het uithardingsproces van de hars in werking wordt gesteld. Na uitharding en afkoeling ontstaat een nauwsluitende, chemisch resistente, naadloze nieuwe buis in buis.

Hierna worden de uiteinden en eventuele tussenputten afgewerkt. Tevens worden de bestaande aansluitingen, van binnenuit de leiding, weer geopend door een robotfrees en is de leiding vanaf dat moment weer klaar voor gebruik.

 

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.