• Dé specialist in leidingrenovatie

  • Dé specialist in leidingrenovatie

UV-techniek

Het installeren van een I-Plus® Glass glasvezelversterkte (GVK) kous

Bij het installeren van een I-Plus® Glass kous wordt de, met hars geïmpregneerde, glasvezelversterkte kous in speciaal hiervoor geschikt transport naar de bestemming vervoerd.

Om een leiding te kunnen renoveren met deze techniek zijn er twee toegangspunten (inspectieputten) tot de leiding nodig.

Voorafgaand aan de installatie van de kous zal eerst een glij-folie worden aangebracht. Hierdoor is de installatie door middel van lier-techniek mogelijk zonder de kous te beschadigen. Hierna wordt de kous met een lier in de leiding getrokken. Door de kous op luchtdruk te zetten wordt deze tegen de oude buiswand gedrukt.

Een lichttrein, voorzien van UV-lampen, wordt in de kous geplaatst. Met een specifieke snelheid en lichtintensiteit wordt de lichttrein door de kous gereden. Deze zorgt voor een gelijkmatige uitharding van de kous, waarna een nauwsluitende, chemisch resistente, naadloze nieuwe buis-in-buis ontstaat. Dit proces wordt met behulp van computers aangestuurd en
gemonitord.

Na uitharding wordt de binnen folie verwijderd en de uiteinden en eventuele tussenputten afgewerkt. Tevens worden de bestaande aansluitingen, van binnenuit de leiding, weer geopend door een robotfrees en is de leiding vanaf dat moment weer klaar voor gebruik.

 

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.