Trots om een “Insituformer” te zijn

Trots om een “Insituformer” te zijn, juni 2018

Dat onze bedrijfsnaam vertrouwd en herkenbaar is mag duidelijk zijn. Maar dat onze bedrijfsnaam ook duidelijk maakt wát wij te bieden hebben, blijkt niet voor iedereen even helder. En dat is ook wat de bekende DJ Frits Spits gedacht moet hebben, toen hij op weg was naar de studio en langs onze rioolrenovatiewerkzaamheden in Hilversum reed.

Kort daarop nam hij namelijk contact met ons op met de vraag wat de naam ‘Insituform” betekende. Uiteraard waren wij hem maar wat graag van dienst met de uitleg ervan.

Het resultaat was te horen tijdens een ijzersterke radio uitzending van “de Taalstraat” via NPO Radio 1 op zaterdag 9 juni jl. waarin Frits Spits op bijna poëtische wijze onze naam verklaarde. Zijn afsluiting “Insituform, een stille naam voor een diepe grond” zorgt ervoor dat wij trots zijn om een “Insituformer” te zijn!

Via deze link is het geluidsfragment terug te luisteren.

Proud to be an “Insituformer”, June 2018

The famous Dutch Radio presenter Frits Spits came across one of our crews working on renewing the sewer system in Hilversum, The Netherlands. He made the following poetic reflection of his observations and used this as the opening of his Radio programme “de Taalstaat” last Saturday 9 June at 12.00 on Radio NPO 1. And he ended his reflection with “Insituform, a silent name for a deeper ground”. We take that as a huge compliment!

Riool- en afvalwater

Bij CIPP wordt een flexibele kous in het riool aangebracht en ter plaatse uitgehard. Deze methode is geschikt voor de renovatie van buizen met diameters van 150 mm tot 3.000 mm. Het resultaat is een nieuwe, naadloze buis in een bestaande leiding, die beter functioneert en duurzamer is dan de oorspronkelijke.

Drukleiding

Voor het renoveren van persleidingen is InsituMain® toepasbaar voor leidingen met een diameter tot 2.000 mm en een inwendige druk van meer dan 20 bar. Dankzij de versteviging met glasvezel kunt u dit product inzetten als constructieve kous onafhankelijk van de toestand van de oude buis. Het materiaal voldoet aan de ASTM F1216 normen. Voor renovatie van drinkwaterleidingen heeft InsituMain® het KIWA ATA keurmerk.

Industrie

Onder industriële installaties ligt een groot netwerk van leidingen, riolen en afvoersystemen, die hun levensduur inmiddels hebben bereikt of zelfs overschreden. Falen van deze activa kan tot rampzalige gevolgen leiden.